keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Ensimmäinen viesti: Kirjailijaliiton puheenjohtaja Ville Hytönen Markku Eskeliselle 18.1.2023 16.37Tervehdys Markku,vastaan Onnisen lehtijutun esittämiin kärjistyksiin suoraan sinulle puheenjohtajavastuulla. Puhun varmasti monen johtokuntalaisen suulla, kun harmittelen jäsenyytesi epäämistä. Kyseessä ei ole laadullinen ongelma, vaan että toinen hakemusteoksistasi arvioitiin jäsentyöryhmässä kaunokirjallisuuden ulkopuolelle.

Vaikka johtokuntaan kuuluu lukuisia kirjojesi suuria ystäviä, emme käyttää jäsenhakemuksissa kaksia standardeja. Hakemukseen täytyy liittää vähintään kaksi jäsentyöryhmän ja johtokunnan kaunokirjalliseksi, ammattimaiseksi ja suomenkieliseksi arvioimaa teosta. Kuten apurahoissakin, kirjailijaliitto arvioi jäsenhakemuksia vertaisarviointina suuren työryhmän voimin. Vaikka kustantamo tai kriitikko arvioisi teoksen kaunokirjallisuudeksi, työryhmä arvioi itsenäisesti teosten kirjallisuuden lajin.

Uskon että hakemuksessa olisi auttanut, jos olisit liittänyt mukaan toisen romaanisi. Toivonkin siis, että laitat uuden hakemuksen ja lisäät siihen toisen selkeästi kaunokirjallisen teoksen mukaan. Tällöin muita teoksia ei tarvitse enää lähettää.

Keskustelen tällaisista asioista aina mieluiten suoraan, joten voit hyvin halutessasi myös vastata tähän tai soittaa, mikäli haluat keskustella asiasta tarkemmin. Yhteystietoni löytyvät alta.

Yst. terv. ja kunniottavasti,
Ville--

Best regards /
Ystävällisin terveisin /
Parimate soovidega

Finnish-Estonian

author, journalist,

the Chairperson of the Union of Finnish Writers

Ville Hytönen