keskiviikko 24. elokuuta 2016

1. Alku

Tervetuloa tähän kirjallisuushistoriaa käsittelevään minimalistiseen ja adhd-annospaloiteltuun pop-up -blogiini! Sille antaa aiheen Siltalan juuri julkaisema 600-sivuinen teokseni Raukoilla rajoilla: suomenkielisen proosakirjallisuuden historiaa, Keskustelen kirjastani Antti Arnkilin kanssa Mahdollisen Kirjallisuuden Klubilla Arkadia-kirjakaupassa (Nervanderinkatu 11) tänään klo 18. Raukoilla rajoilla on tilaisuudessa myynnissä tarjoushintaan ja keskustelun podcast julkaistaan MKS:n sivuilla. Illan toisena kirjailijavieraana on Jarkko Tontti, joka keskustelee Mikko Aarnen kanssa esseekokoelmastaan Viisastuminen sallittu. Perjantaina 26.8. klo 15 olen Jakke Holvaksen vieraana Ylen Kultakuumessa.

Käsittelen tässä blogissa proosahistorian kirjoitusprosessin aikana usein kysymiäni kysymyksiä ja tarjoan vastauksiksi monenlaisia oletuksia, hahmotelmia ja tutkimussuunnitelmiksi sopivia jatkokysymyksiä, joista vain pieni osa päätyi kirjaan. Lisäksi reagoin kirjani vastaanottoon siinä määrin ja sillä tavoin kuin koen tarpeelliseksi. Blogini toimii kirjani jatkuvajuonisena kommentti- ja bonusraitana, postausten on tarkoitus olla kohtuullisen lyhyitä ja informatiivisia, ja kun niitä on vuoden loppuun mennessä kertynyt noin sata, on todennäköisesti aika lopettaa. Raukoilla rajoilla on luonteeltaan monoblogi: keskustelumahdollisuutta en tällä areenalla tarjoa, sillä jos niin tekisin, en ehtisi toisaalla kirjoittaa kaikkea sitä mikä on jo tekeillä.

Proosahistoriaani liittyy myös ntamon julkaisema seitsemän romaanin oheislukemisto, mutta siitä myöhemmin. Tässä vielä visuaalista lohtua ja hohtoa kaipaaville blogikäyttöön ruhjottu kuva Markus Pyörälän nerokkaasti suunnittelemasta kannesta. Hieman herkullisempi kuva löytyy profiilini kuvakokoelmasta.